Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σχέδιο 9 σελίδων για το μέλλον της Ε.Ε. συνέταξαν Γαλλία και Γερμανία


Σχέδιο εννέα σελίδων με τίτλο «Μια ισχυρή Ευρώπη σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες» κατήρτισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας, στον απόηχο του Brexit...



Sύμφωνα με το Reuters, στο έγγραφο περιλαμβάνονται προτάσεις για κοινές πολιτικές στην ασφάλεια και την μετανάστευση, αλλά και «ισχυρότερη οικονομική σύγκλιση».

Το έγγραφο που έχει δει το διεθνές πρακτορείο και υπογράφεται από τον Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ και τον Ζαν Μαρκ Αιρώ, αναφέρει: «Για να αποτρέψουμε την σιωπηλή διάβρωση του ευρωπαϊκού μας project θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις βασικές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών μας».

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. καθιστά ακόμα πιο σημαντικό ένα ενωμένο ευρωπαϊκό "μέτωπο" ενάντια στις αυξανόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίν την Κυριακή.

«Ο σκοπός, ακόμα και η ίδια η ύπαρξη της Ένωσής μας τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο, οι πολίτες μας κι ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Ε.Ε. όσο ποτέ άλλοτε» πρόσθεσε η Μογκερίνι. «Σε δύσκολους καιρούς, μια ισχυρή Ένωση είναι αυτή που σκέφτεται στρατηγικά, μοιράζεται το όραμά της και δρα συλλογικά. Αυτό είναι ακόμα πιο εμφανές μετά το βρετανικό δημοψήφισμα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.