Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τι λέει η Goldman Sachs για την επιστροφή του Weiver στην Ελλάδα


Θετική χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ωστόσο ότι ο...




κλάδος θα συνεχίσει να εξαρτάται από τον ELA έως ότου σημειωθούν σημαντικές εισροές καταθέσεων στο σύστημα.

Παράλληλα, η Goldman Sachs δίνει σύσταση «buy» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο στα 3,30 ευρώ και σύσταση «neutral» για Τρ. Πειραιώς και Eurobank με τιμές-στόχους στα 0,35 ευρώ και 1,40 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι βασικοί κίνδυνοι σχετίζονται με την βελτίωση ή επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού, την πρόοδο της αναδιάρθρωσης, την απομόχλευση και τις συνθήκες χρηματοδότησης. Επίσης, η Goldman επισημαίνει τον κίνδυνο που συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ενώ η απόφαση της ΕΚΤ δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να μεταφέρουν περί τα 6 δισ. ευρώ από τον πιο ακριβό ELA στην πιο φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ, οι τράπεζες συνεχίζουν να εξαρτώνται από τον ELA, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Η κατ’ εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών τίτλων θα τεθεί σε ισχύ από την πράξη αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ στις 29 Ιουνίου. «Ενώ είναι θετική εξέλιξη για τις τράπεζες, σημειώνουμε πως θα συνεχίζουν να εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση του ELA (περίπου 65 δισ. ευρώ το συνολικό ύψος) έως ότου ο κλάδος αρχίσει να βλέπει πιο ουσιαστικές εισροές καταθέσεων στο σύστημα».

Η ΕΚΤ δεν έλαβε κάποια απόφαση για την πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σχολιάζοντας ότι θα εξεταστεί αργότερα. Αυτό, σύμφωνα με την Goldman Sachs, κατά κύριο λόγο θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειωθεί αναφορικά με την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους καθώς και από άλλους παράγοντες που εγείρουν κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.