Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ για τους "8" της Αλεξανδρούπολης


Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τοποθετήθηκε τόσο για το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη όσο και για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία....



Αναλυτικά ο κ. Κοτζιάς αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας σημείωσε: « Θα υπάρξει μια ανακοίνωση. Νομίζω ότι τρία είναι τα θέματα, στα οποία συμφωνήσαμε: Το πρώτο είναι ότι καταγγέλλουμε το πραξικόπημα κι ασφαλώς στηρίζουμε τους θεσμούς και τη συνταγματικότητα στην Τουρκία. Δεύτερον, ζητάμε από την τουρκική κυβέρνηση να δράσει στη βάση του διεθνούς δικαίου και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, κάτι το οποίο είπαμε και χθες στη σύσκεψη που είχαμε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τρίτον, υπάρχει μια τάση – που θα φανεί σήμερα το απόγευμα – να τεθεί η κατάργηση της ποινής του θανάτου ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας».

Για το τι αναμένεται να πράξει η Ελλάδα στις τουρκικές πιέσεις για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κρατούνται από τις αρχές στην Αλεξανδρούπολη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «Δεν έγινε επίσημη συζήτηση για τους 8 αξιωματικούς, αλλά εγώ ανέφερα το θέμα για να δείξω την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων και την ιδιαιτερότητα των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.Εμείς θα εφαρμόσουμε τον ευρωπαϊκό και ελληνικό νόμο και στη βάση αυτή θα αντιμετωπίσουμε αυτή την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι είναι οκτώ αξιωματικοί, οι οποίοι πήραν μέρος στο πραξικόπημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.