Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Τρέχουν» να προλάβουν οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες


Εκτιμάται ότι μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας οι αιτήσεις αυτές ενδεχομένως να φθάσουν και... τις εννιά!





Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL κατέθεσαν ήδη τους σχετικούς φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ το αργότερο τη Δευτέρα, σχετική αίτηση αναμένεται να καταθέσει και ο ALPHA.

Αγώνα δρόμου για να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες κάνει και ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο οποίος υπέβαλλε χθες το βράδυ νέο επιχειρηματικό σχέδιο και αναμένει την έγκρισή του το αργότερο ως το πρωί της Δευτέρας για να καταθέσει τον σχετικό φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες, διασφαλίστηκε από χθες η ασφαλιστική ενημερότητα, έπειτα από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ και το μόνο που λείπει για να θεωρηθεί άρτιος ο φάκελος της υποψηφιότητας, είναι η τραπεζική ενημερότητα.
Σύμφωνα όμως με τραπεζικές πηγές, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να εγκριθεί από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του καναλιού, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, και ιδίως όταν αυτό δεν συνοδεύεται και από κατάθεση νέων κεφαλαίων από πλευράς των μετόχων.

Ανεξαρτήτως πάντως από την κατάληξη της υποψηφιότητας του MEGA, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, ότι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα είναι περισσότερες από τέσσερις και δεν αποκλείεται να φθάσουν και τις οκτώ.

Και ο τηλεοπτικός σταθμός «EPSILON» αναμένεται, όπως έχει δηλώσει, να καταθέσει σχετική αίτηση, ενώ χθες υπήρξε έντονη φημολογία ότι κατέθεσε φάκελο και τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Τελικά όπως προέκυψε, τέτοια αίτηση δεν έχει κατατεθεί προς το παρόν, αλλά είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει έως την Δευτέρα, καθώς σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας». Κι αυτό πληρώθηκε από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια υποψηφιότητα από επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη κατάθεση των φακέλων αιτήσεως συμμετοχής θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου, να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων,

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου χωρίς να αποκλείεται βέβαια να μετατεθεί χρονικά για τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.