Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΜΕΛΕΤΗ - ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ: Στο 12% η ανεργία στην Ελλάδα μετά... το 2040! [πίνακες]


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται όσοι μένουν άνεργοι, καθώς η επιστροφή τους στην αγορά εργασίας- για το ύψος των αποδοχών ούτε λόγος- μοιάζει με άπιαστο όνειρο...



Τα στοιχεία έρευνας της Eurostat είναι αποκαλυπτικά, καθώς αποδεικνύουν ότι όντως η ανεργία έχει αποκτήσει δομικά χαρακτηριστικά κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η περιβόητη κινητικότητα όχι μόνο δεν υφίσταται αλλά αντιθέτως οι άνεργοι γίνονται μακροχρόνια άνεργοι ή ακόμα και οικονομικά ανενεργοί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους κοινωνικούς δείκτες αλλά και την ευρωστία των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την ώρα, λοιπόν, που στην Ευρωζώνη το 15,4% των ανέργων του τετάρτου τριμήνου του 2015 κατάφερε να βρει δουλειά στους πρώτους μήνες του 2016, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 4,3%, όντας το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη τη Ζώνη του Ευρώ! Ακόμα και στην Ισπανία της επίσης εκρηκτικής ανεργίας, οι άνεργοι που επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας έφτασαν στο 16,1%- πάνω δηλαδή από το μέσο όρο της Ευρωζώνης- ενώ ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό στην Πορτογαλία (20,2%).

Σύμφωνα με μελέτη του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να παλεύει με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις επόμενες δεκαετίες, με δεδομένο ότι τα δομικά της χαρακτηριστικά αγγίζουν, πλέον, το 20%. Οι τεχνοκράτες του Ταμείου υπολογίζουν ότι ως το 2022 η ανεργία θα βρίσκεται περίπου στο 18%, για να υποχωρήσει στο 12% σε 24 χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2040! Όσο, δε, για την προοπτική μονοψήφιου ποσοστού ανεργίας, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 6% είναι εφικτό υπό προϋποθέσεις το μακρινό 2060.

Ροές από την ανεργία Δ΄ 3μηνο 2015- Α΄ 3μηνο 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.