Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Κατασχετήρια από την Εφορία Βόλου σε 12.000 οφειλέτες άνω των 500 ευρώ


Σοκ προκαλούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων στο σκέλος των...


 δημοσίων εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «κόφτης» μισθών και συντάξεων.
Σύμφωνα με το thenewspaper.gr τους 12.000 φτάνουν οι οφειλέτες της Εφορίας στο νομό Μαγνησίας, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα ηλεκτρονικά κατασχετήρια από τις ΔΟΥ Βόλου και Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Οικονομικής Υπηρεσίας καθημερινά αποστέλλονται περίπου 50 ειδοποιητήρια για κατασχέσεις υπέρ του Δημοσίου για ποσά που οφείλουν οι φορολογούμενοι στο κράτος άνω των 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εντυπωσιακός είναι και ο στόχος που έχει τεθεί στο πεδίο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), αφού προβλέπεται ότι πρέπει να επιβληθούν στο 52% των οφειλετών έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι φέτος από τις αρχές του έτους, η εφορία κλιμακώνει την «επιδρομή» της στους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν ανταποκρίνονται είτε ηθελημένα είτε λόγω αδυναμίας στις οχλήσεις της για τακτοποίηση των χρεών τους.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν επιδοθεί από την αρχή του έτους 755.806 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών, για καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, μισθώματα, κ.ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.