Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

AFP: Αμφιλεγόμενο το νομοσχέδιο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες


"Στην Ελλάδα άρχισε η υποβολή προσφορών για την ανάθεση των τεσσάρων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών", γράφει σε σημερινό δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο και προσθέτει....



"Οκτώ υποψήφιοι είναι κλειδωμένοι χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο: Στην Ελλάδα ξεκίνησε μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού τομέα με την προκήρυξη σχετικά με την ανάθεση των τεσσάρων εθνικών αδειών εκπομπής σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Μετά από μια πρώτη επιλογή, οκτώ ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων μεγάλων καναλιών με εξαίρεση το υπερχρεωμένο Mega, μάχονται για να κερδίσουν άδεια εκπομπής για 10 χρόνια, με αρχική προσφορά τα 3 εκατομμύρια ευρώ".

Όπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, "τα αποτελέσματα αυτά είναι το αποκορύφωμα μιας μεταρρύθμισης που επιθυμεί η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο την ηθικοποίηση και τον εξορθολογισμό του οπτικοακουστικού τομέα, που επί δεκαετίες χειριζόταν μία ομάδα ολιγαρχών μετρημένων στα δάκτυλα... Μία κίνηση που έρχεται να βάλει τέλος στην οικονομική αδιαφάνεια του παρελθόντος που ήταν ανεκτή από την πολιτική τάξη. Η πρόθεση όμως αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα αμφισβητείται έντονα από την δεξιά αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει τα ΜΜΕ που είναι κυρίως εχθρικά προς αυτή".

"Έξι από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στην δημοπρασία προσπάθησαν επίσης να μπλοκάρουν την διαδικασία αλλά απορρίφθηκαν από το ελληνικού Συμβούλιο της Επικρατείας", προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.