Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Απατεώνες προσποιούνται τον αστυνομικό στο τηλέφωνο και ζητούν λεφτά!!!


Οργιάζουν οι τηλεφωνικές απάτες με δήθεν τροχαία συγγενών των θυμάτων τους

Προσοχή-προσοχή! Αυξάνονται τα κρούσματα με απατεώνες-αετονύχιδες που προσπαθούν να αρπάξουν με τέχνασμα δήθεν τροχαίου ατυχήματος λεφτά από ηλικιωμένους συγγενείς! Να πως έχει η πλεκτάνη που στήνουν σε καθημερινή βάση…Διαλέγουν το θύμα τους -ξέροντας ή φαντάζοντας ότι έχει λεφτά και μάλιστα άμεσα- ξεκινούν με ένα πρώτο τηλεφώνημα για να δουν αν είναι σπίτι ο ηλικιωμένος/η και μετά ξεκινάει η απάτη… Ανάλογα με το τι γένος είναι το παιδί του θύματος, βάζουν κάποια ή κάποιον να πάρει έντρομος τηλέφωνο και με ουρλιαχτά να λένε τα εξής: «Μαμά, μαμά χτύπησα ένα παιδί (ή κάποιον συνάνθρωπό μας) στο δρόμο με το αυτοκίνητο» και αμέσως το κλείνουν!!! Δεν περνούν μερικά λεπτά και κάποιος άλλος προσποιούμενος τον αστυνομικό ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (προσοχή σε αυτό) λέει στο ηλικιωμένο θύμα του ότι το παιδί του έχει μπλέξει σε σοβαρό τροχαίο και ότι έχει κάνει παραβίαση «ΣΤΟΠ» ή φαναριού! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ (ή αν δώσει είναι πλαστά), συνεχίζει το παραμύθι και λέει ότι κρατάει τον υπαίτιο συγγενή του θύματος με χειροπέδες και θα τον πάει στην αστυνομία, ενώ παράλληλα ζητάει και τα στοιχεία (ταυτότητα κ.α.) του ηλικιωμένου θύματος αλλά και του παιδιού του. Αφού δει ότι τσιμπάει το θύμα, τότε περνάει στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από το να πει ότι ο εμπλεκόμενος στο ατύχημα ή συγγενικό του πρόσωπο, μπορεί να λήξει την όλη περιπέτεια με ένα χρηματικό ποσό, έτσι ώστε να μην τρέχει κανένας στο αστυνομικό τμήμα και φυσικά (αφού υπάρχει τραυματισμός) στα δικαστήρια… ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ!!!!
Αφού, λοιπόν, κανονιστούν όλα τηλεφωνικά, τότε δίνεται ένα ραντεβού (στο σπίτι του ηλικιωμένου ή κάπου κοντά εκεί) έτσι ώστε να παραλάβει τα χρήματα ο δήθεν αστυνομικός και να λήξει το συμβάν! Φυσικά μόλις πάρει τα λεφτά ο τύπος γίνεται… μπουχός! Βέβαια υπάρχει και το άλλο σενάριο του σπιτιού, όπου μπαίνει μέσα (αν το ραντεβού κλειστεί εκεί) και ληστεύει το θύμα του…
Γι’ αυτό προσοχή!!!!! Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να του ζητήσετε τα στοιχεία του (του αστυνομικού) και σε πιο αστυνομικό τμήμα υπηρετεί (ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΑΣ)! Το πιο πιθανό είναι να κλείσει το τηλέφωνο! Αν επιμένει, προσπαθήστε εσείς να επικοινωνήσετε με το παιδί σας μέσω ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ τηλεφώνου!!!! Και φυσικά να επικοινωνήσετε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχή σας και να περιγράψετε το όλο περιστατικό! Εκεί θα σας καθοδηγήσουν για τα περαιτέρω…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.