Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Εννέα συλλήψεις, 18 προσαγωγές για τα επεισόδια στη Μόρια


Εννέα συνολικά αλλοδαποί συνελήφθησαν για τα σοβαρά επεισόδια στο hot spot της Μόριας, ενώ αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές...


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία. Όλοι τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις και εξεγέρσεις στο hot spot, μεγάλο μέρος του οποίου παραδόθηκε στις φλόγες.
Η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, στη σκιά και των χθεσινών επεισοδίων, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται στην Αθήνα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης.
Ο κ. Γιαννέλλης ανέφερε συγκεκριμένα πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θ. Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το hot spot. Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.
Στη σύσκεψη συζητούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.