Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τουρκία άφησε ελεύθερους 33.838 κρατούμενους, για να.. χωρέσουν οι συλληφθέντες του πραξικοπήματος!


Ελεύθεροι αφέθηκαν ήδη 33.838 κρατούμενοι από τις φυλακές τις Τουρκίας, και αναμένεται να ελευθερωθούν και άλλοι, προκειμένου να...


 υπάρξει χώρος για τους νέους κρατούμενους, τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν συλληφθεί με την υποψία ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συνολικά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ, οι τουρκικές φυλακές θα ανοίξουν τις πόρτες σε 38.000 κρατούμενους, στο πλαίσιο των ποινικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στον απόηχο του πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστική εποπτεία ή αναστολή, ενώ εξαιρέθηκαν όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, δολοφονίες, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλα βίαια εγκλήματα.
Συνολικά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους από τον Ιούλιο. Όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης την Παρασκευή, οι τουρκικές Αρχές έχουν απαλλάξει περίπου 8.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.