Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρώην του ΔΝΤ, Παν. Ρουμελιώτης, στο τιμόνι της Attica Bank


Το «πράσινο φως» στο νέο διοικητικό συμβούλιο έδωσε η γενική συνέλευση της Attica Bank...




Από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπονομεύσει μια τράπεζα με ιστορικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει αναπτυξιακό ρόλο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε έλεγχο τόσο από την ΤτΕ και από τον SSM όσο και από οποιονδήποτε άλλο θα ήθελε να διερευνήσει οποιοδήποτε θέμα για την τράπεζα”.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, υπογράμμισε: «Η παρουσία μου εδώ είναι παρουσία ευθύνης. Έχω αναλάβει να υλοποιήσω το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που θέτει ο έλεγχος του SSM και της ΤτΕ. Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο. Κάποιοι θα θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ να παίρνουν αμοιβές των 800 και 1000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα. Είναι ένα θέμα που θίγει ο SSM.

Θα προωθήσουμε εθελούσια και μείωση μισθών και ζητάμε περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα θα έχουμε διαφάνεια. Η τράπεζα πρέπει να αποκτήσει τις δικές της δομές και οι σύμβουλοι να έχουν ένα τέλος. Θα είμαστε δυσάρεστοι αλλά χρήσιμοι με στόχο να ανακτήσουν οι μέτοχοι την επένδυσή τους”.

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εγκρίθηκαν είναι οι: Αθανάσιος Τσάβαρης, Ιωάννης Τσακιράκης, Ευστάθιος Αναγνώστου, Δημήτριος Τζανίνης, Χαράλαμπος Μπριλάκης, Ιωάννης Μαρμαγκιόλης, Γεώργιος Βλαχάκης, Αθάνσιος Σταθόπουλος και εκπρόσωπος του δημοσίου η κα Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσουλέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.