Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου από το ΕΛΙΚΑΡ


Οι καρδιοπάθειες είναι η πιο σοβαρή απειλή για την υγεία μας, για τη ζωή μας, υπογραμμίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και με...


 αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (25 Σεπτεμβρίου), συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Συγκεκριμένα, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, από 09:00 έως 17:00, γιατροί -συνεργάτες του Ιδρύματος- θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.
Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς είναι η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, το αυξημένο σάκχαρο, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης.
Το πρόγραμμα «εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου», ξεκίνησε το 2009 και έχει καλύψει 17.500 πολίτες, σε εκδηλώσεις που έγιναν συνολικά τη χρονική περίοδο 2009-2015, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα και στους Δήμους Αμαρουσίου, Αιγάλεω και Παπάγου-Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.