Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν χτύπησε καμία άδεια;


Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες. Παρότι συμμετείχε με δύο σχήματα, ένα για το STAR και ένα για τον κυπριακό πάροχο, προσέφερε μόνο 13,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο και 18 για το δεύτερο μένοντας πολύ πίσω από τους υπόλοιπους πλειοδότες...



Πολλοί έσπευσαν να πουν πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη συμμετείχε στον διαγωνισμό, χωρίς όμως ουσιαστικά να θέλει αν κερδίσει μία άδεια. Αυτό φυσικά είναι εντελώς παράλογο. Κανείς δεν στέλνει δύο εκπροσώπους του να κλειστούν για τρεις ημέρες μέσα σε ένα κτήριο μόνο και μόνο για να χάσει.

Η εξήγηση της στάσης της οικογένειας Βαρδινογιάννης είναι πολύ απλή και πολύ πρακτική κι αφορούν αποκλειστικά και μόνο το business plan το οποίο είχαν φτιάξει οι ιδιοκτήτες των δύο καναλιών με το οικονομικό τους επιτελείο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το πλάνο, οποιοδήποτε ποσό πάνω από αυτό που πρόσφεραν οι εκπρόσωποι της οικογένειας δεν θα καθιστούσε τα κανάλια αυτά βιώσιμα.

Με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και την διαφημιστική αγορά όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο τηλεοπτικό πεδίο η οικογένεια Βαρδινογιάννη έκρινε πως τα 18 εκατομμύρια ευρώ που έφτασε να προσφέρει ήταν «ταβάνι», ώστε παράλληλα να εξασφαλίζεται πως τα κανάλια θα είναι οικονομικά βιώσιμα.

Θεωρούν πως η δημοπρασία οδηγήθηκε σε παρανοϊκά πεδία και πως τα ποσά που τελικά δόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην αληθινή αξία των τηλεοπτικών αδειών σήμερα.

Από κει και πέρα είναι βέβαιο πως θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη οδό προκειμένου να παραμείνει το STAR ανοιχτό, το οποίο άλλωστε απασχολεί συνολικά 400 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.