Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκλεψαν τσάντα που περιείχε... βόμβα, στη Νέα Υόρκη!


Έκλεψαν τσάντα που περιείχε βόμβα, την άφησαν στο πεζοδρόμιο και τη βρήκε η αστυνομία πριν εκραγεί...

Με τη βοήθεια της τύχης- και δύο ανθρώπων που αποφάσισαν να κλέψουν μία τσάντα- κατάφερε όπως φαίνεται η αστυνομία να εντοπίσει εγκαίρως τη δεύτερη εκρηκτική συσκευή, που είχε τοποθετηθεί στο Μανχάταν.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναζητά δύο άνδρες, που φαίνεται ότι βρήκαν πρώτοι αυτή τη συσκευή, μία χύτρα ταχύτητος, η οποία είχε αφεθεί μέσα σε μία τσάντα, σε δρόμο του Μανχάταν. Οι άνδρες αυτοί έβγαλαν την αυτοσχέδια βόμβα και έκλεψαν την τσάντα, αφήνοντας τη χύτρα εκτεθειμένη σε ένα πεζοδρόμιο.

Η αστυνομία ανακάλυψε την εκρηκτική συσκευή λίγο μετά από την έκρηξη βόμβας, σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων, στη γειτονιά Τσέλσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ατόμων.

Οι δύο άνδρες, οι κινήσεις των οποίων έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, θεωρούνται πιθανοί μάρτυρες και όχι ύποπτοι για το συμβάν, ανέφερε ο Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ντετέκτιβ στην αστυνομία της Νέας Υόρκης.

«Ηταν δύο άνδρες που περπατούσαν πάνω- κάτω στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να τους συνδέει με όλο αυτό. Παρόλα αυτά, προφανώς και θέλουμε να τους μιλήσουμε», είπε ο Μπόις σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος περιέγραψε και τις κινήσεις των δύο ανδρών. Σήκωσαν την τσάντα που περιείχε τη συσκευή, την αφαίρεσαν και έφυγαν με την τσάντα, για λόγους που δεν είναι ξεκάθαροι.

Ηδη έχει συλληφθεί από τη Δευτέρα ένας Αμερικανός, γεννημένος στο Αφγανιστάν, που είναι ύποπτος για την πυροδότηση της βόμβας στο Τσέλσι και την τοποθέτηση άλλων εκρηκτικών μηχανισμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Ο 28χρονος Αχμάν Καν Ραχάμι συνελήφθη έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.