Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Προκαλούν Γεροβασίλη-Φίλης για το "μαύρο" στα κανάλια: Παράσιτα...!


Αποφασισμένη να οδηγήσει στην ανεργία τους χιλιάδες εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά τις νεότερες δηλώσεις τόσο της Όλγας Γεροβασίλη όσο και του Νίκου Φίλη...



Γεροβασίλη: Δεν θα φταίμε εμείς για τους ανέργους

Στο "μαύρο" στα κανάλια επιμένει με δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, παρομοιάζοντάς το με τα αυθαίρετα στις δασικές εκτάσεις, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

"Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ' αυτήν μπορείτε να πείσετε στ' αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν; Αν έχετε διαλέξει να μη συμμετάσχετε σε διαγωνισμό που αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, κάποιος άλλος πετά στο δρόμο τους εργαζόμενούς σας;" αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η άποψη περί "μαύρου" στην ιδιωτική τηλεόραση απέχει παρασάγγας από την αλήθεια, σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημειώνει "η μη τήρηση του συντάγματος, η μη νομιμότητα στην αδειοδότηση, η κατάληψη δημόσιας συχνότητας, η ανέξοδη χρήση δημόσιου αγαθού, η μη συμμετοχή σε διαγωνισμό συνέχισης δραστηριότητας κι η επιχειρηματική επιλογή που οδηγεί σε μειοδοτική προσφορά πόσο εύκολα ξεπερνιούνται;

Αν, απ' την άλλη, επιλέξετε να συμμετάσχετε και τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα σας οδηγούν σε μια προσφορά που δεν είναι ικανή για τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, πάλι κάποιος άλλος πετά τους εργαζόμενούς σας στον δρόμο;

Αν η λειτουργία σας σε συνδρομητική πλατφόρμα, ή διαδικτυακή εκπομπή ή ό,τι άλλο δεν είναι στα επιχειρηματικά σας σχέδια, ευθύνεται το Σύνταγμα της χώρας, οι νόμοι κι η κυβέρνηση που τους εφαρμόζει; Πόσο εύκολα τα προσπερνά κανείς όλα αυτά; Και ποιους πιστεύει πως μπορεί να πείσει;"

Τέλος, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της διαδικασίας υπογράμμισε: "ένα σημαντικό ποσό θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια κάνοντας ακόμη πιο σκανδαλώδη τη μη διενέργεια διαγωνισμού για τόσα χρόνια και την αντίστοιχη διαφυγή εσόδων. Το κράτος εισέπραξε 246 εκατ. μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και μετά από πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να είχαμε αποκομίσει ως κράτος σε άλλες καλύτερες εποχές, αν είχαν γίνει όσα έπρεπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος στη συνέντευξή της παρουσιάζει και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη όπως λέει της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη τα οποία θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ,

Σταθμοί στην πορεία αυτή θα είναι η έξοδος από το πρόγραμμα επιτήρησης και η παραγωγική ανασυγκρότηση, "εκείνες δηλαδή οι πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα, αλλά θα την μοιράζουν, επιτέλους, με δίκαιο τρόπο στους συμπολίτες μας".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "επικαλείται μία επικοινωνιακού τύπου "συμφωνία αλήθειας", υποσχόμενος ότι δεν θα υποσχεθεί τίποτε την ίδια στιγμή που υπόσχεται τα πάντα". Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, μια εβδομάδα πριν από τη ΔΕΘ, άρχισε τις εξαγγελίες των φοροελαφρύνσεων σε κατ'ιδίαν συναντήσεις με παραγωγικές τάξεις, με ακοστολόγητες υποσχέσεις, παροχολογία και αριθμητικές αλχημείες, και ενδύεται με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά αποκρύπτοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του και βασανίζοντας επικοινωνιακά τη λέξη "αλήθεια".

Αντίθετα, για την κυβέρνηση, για το έργο που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει και για τα όσα έχει δεσμευθεί στις προηγούμενες ΔΕΘ, η Όλγα Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι "η αλήθεια βρίσκεται στις πράξεις", καθώς "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες- πραγματοποιεί όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σε εκείνες. Τόσο του 2014, όσο και του 2015".

Αναφερόμενη στην επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο των χωρών του Νότου που συγκαλείται με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι "η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη θα αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, για την ανατροπή των ανισοτήτων μεταξύ περιφέρειας και κέντρου, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής".

Η Όλγα Γεροβασίλη ερωτάται και απαντά επίσης για τον ΕΝΦΙΑ, για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και τη στάση της ΝΔ απέναντι στις εξελίξεις για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

"Παράσιτα" για τον Φίλη οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς "παράσιτα".

"Η κυβέρνηση ξεκινά από μια νέα αφετηρία το έργο της, που συνίσταται στην αντιμετώπιση της λιτότητα, τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και την ίδρυση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Χωρίς να παρεμβάλλονται "παράσιτα"..." δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα χιλιάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί αναμένεται να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για δημιουργία νέας διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.