Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβάλλεται ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία


Την αναβολή της διεξαγωγής του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σομπότκα, τη Δευτέρα...


Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί είτε στις 27 Νοεμβρίου είτε στις 4 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου. Η αναβολή οφείλεται σε παράπονα ψηφοφόρων που βρίσκονται στο εξωτερικό για παρατυπίες στις σφραγίδες στα ψηφοδέλτια.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας είχε διατάξει την επανάληψη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών, στον οποίο είχε κερδίσει ο ανεξάρτητος, υποστηριζόμενους από τους οικολόγους Πράσινους, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, μετά από ένσταση του αντιπάλου του, υποψηφίου του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας, Νόρμπερτ Χόφερ, για παρατυπίες στις επιστολικές ψήφους.
Ο άκυρος β' γύρος είχε διεξαχθεί τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.