Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκίνησε ήδη δορυφορική χαρτογράφηση των καταστροφών στη Θάσο


«Καλύτερη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή για τη Θάσο ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που...


 ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκεται σε ύφεση, χωρίς, όμως, να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.
Ο κ. Καπάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε κινητοποίηση (όλα τα εναέρια μέσα και πάνω απο 300 πυροσβέστες με 100 οχήματα, μηχανήματα, στρατός και πλήθος εθελοντών), θα τελειώσουν με την πυρκαγιά, η οποία τώρα έχει μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες και αρχίζει το άλλο δύσκολο σκέλος, που είναι η αποτίμηση της καταστροφής και η αποκατάσταση των ζημιών.
Σε αυτό το πλάισιο και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του κ. Καπάκη, ενεργοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικης Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη λεπτομερή καταγραφή σε χάρτες όλων των δεδομένων που αφορούν τη Θάσο και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.
Το αίτημα της ΓΓΠΠ, έγινε αμέσως δεκτό από την ΕΕ και αναμένεται άμεσα η διάθεση χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, για τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.