Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Πέμπτης


Έρχεται το φθινόπωρο για να μείνει...



Την Πέμπτη αναμένονται  βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα ανατολικά και βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα) , τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από τη νύχτα τοπικά 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με  4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες  στα ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πιθανόν το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.