Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Θα γκρεμίσει ο Τσακαλώτος τον Τσίπρα;


Ο επικεφαλής των «53», Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί ανοιχτά τον Τσίπρα εν όψει συνεδρίου...



Ως μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο εκλήφθηκε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών, που θεωρείται επικεφαλής της ομάδας των «53» η οποία μετά την αποχώρηση της «αριστερής πλατφόρμας» έχει αναχθεί ως εσωκομματική αντιπολίτευση, είπε πως «στο συνέδριό μας θα αναλύσουμε τα πάντα – και την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάναμε σωστά – για παράδειγμα θεωρώ επιτυχία τις 100 δόσεις και τον ανθρωπισμό στις φυλακές – και τα πράγματα που δεν πήγαν καλά αλλά και την ήττα στην διαπραγμάτευση» και στην συνέχεια κάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν το ίδιο.

«Εμείς τον Οκτώβριο θα κάνουμε απολογισμό για όλα και θα τον παρουσιάσουμε. Ελπίζω να κάνετε και εσείς το ίδιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Πέραν αυτού ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε την συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού ως «μέρος του συμβιβασμού των εκλογών του Σεπτεμβρίου» κινούμενος στην γραμμή που είχε χαράξει νωρίτερα ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς που μίλησε περι «αναγνωρισμένης ήττας» και όχι του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη που έκανε λόγο για «νίκη».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί – όπως είπε – δημοσιεύματα περι κατάρρευσης ή αποτυχίας της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

«Είναι λάθος να λέτε ότι καταρρέει η κυβέρνηση και δεν θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και υποστήριξε πως «Ιστορικά η Αριστερά πάντα πήγαινε καλά όταν άρχιζε ο οικονομικός κύκλος να ανεβαίνει. Ο κόσμος όταν βρίσκεται στον κατήφορο φοβάται και ενισχύονται τα συντηρητικά ένστικτα. Μόνο η Αριστερά μπορεί να προστατέψει τον Δημόσιο χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.