Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υπαρκτός ο κίνδυνος απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα, εάν το ευρωπαϊκό δικαστήριο κάνει...


 αποδεκτή την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία, η διαδικασία των απολύσεων δεν είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο.
Προσερχόμενος σε ημερίδα της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη και ερωτηθείς από τη «Ναυτεμπορική», ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου, Άρης Καζάκος, δήλωσε ότι «εάν η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου κάνει αποδεκτό το αίτημα της Lafarge για την απόλυση 236 εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την αναγκαία προσαρμογή».
Αυτό σημαίνει ότι είναι «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο πλήρους απελευθέρωσης του ορίου των ομαδικών απολύσεων και στη χώρα μας, η οποία θα αφορά σύμφωνα με τον κ. Καζάκο, περίπου το 2% των επιχειρήσεων - δηλαδή αυτές που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.