Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αθωωτική η πρόταση εισαγγελέα για τον Μηλιώνη της Energa


Την αθώωση του ενός εκ των δυο βασικών κατηγορουμένου στο αποκαλούμενο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, Βασίλη Μηλιώνη, από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του έτερου βασικού κατηγορουμένου, Άρη Φλώρου, καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων κατά περίπτωση για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

Ειδικότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση αυτή δικάζονται συνολικά 19 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους είναι, κατά περίπτωση, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία. Αυτό που απομένει είναι η τελική ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι σταθμίζοντας τα στοιχεία της υπόθεσης και το αποδεικτικό υλικό θα κρίνουν αν θα κάνουν δεκτή ή όχι την εισαγγελική πρόταση.

Βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, καθώς φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης υπεξαίρεσης που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ. Στους δυο κατηγορούμενους τους καταλογίζεται ότι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Οι κατηγορούμενοι, στηρίζουν το αίτημά τους για την επιστροφή των χρημάτων στον νόμο 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, διεκδικώντας έτσι πιο ήπια ποινική μεταχείριση.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.