Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

H πρωθυπουργός της Νορβηγίας εναντίον Facebook για... λογοκρισία της ιστορίας


Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg ένωσε τη φωνή της με τους επικριτές της λογοκρισίας του Facebook, αναρτώντας τη γνωστή φωτογραφία από τον πόλεμο του Βιετνάμ, επονομαζόμενη και "Napalm Girl" (το κορίτσι-ναπάλμ), στο λογαριασμό της...



Η ανάρτηση της Solberg ήταν και η πιο πρόσφατη μετά από τη λογοκρισία της βραβευμένης με Πούλιτζερ φωτογραφίας του Nick Ut, στην οποία φαίνεται ένα γυμνό κορίτσι από το Βιετνάμ, η Phan Thi Kim Phuc, η οποία τρέχει στο δρόμο μετά από έκρηξη βόμβας ναπάλμ η οποία και την τραυμάτισε αλλά και "έσβησε" το χωριό της το 1972.

Η όλη κατάσταση ξεκίνησε όταν το Facebook αφαίρεσε τη φωτογραφία από τον λογαριασμό του συγγραφέα θρίλερ Tom Egeland λόγω γυμνού περιεχομένου. Η εφημερίδα Aftenposten ανήρτησε και αυτή τη φωτογραφία. Σβήστηκε και από εκεί.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το Facebook δέχεται δριμύτατη κριτική ως προς τη λογοκρισία του περιεχομένου του, τη στιγμή που προσπαθεί να βρει μία "χρυσή τομή" που θα ισχύει για όλους τους 1,7 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες του. Η λογοκρισία αυτή τη φορά αφορά την "πορνογραφία" και την ανάρτηση "γυμνού", αν και η φωτογραφία είναι πασίγνωστη, πολυβραβευμένη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πορνογραφία.

 H πρωθυπουργός της Νορβηγίας εναντίον Facebook για... λογοκρισία της ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.