Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη ηλεκτρική Harley-Davidson βγαίνει στους δρόμους [video]


Οι πειραματισμοί της Harley-Davidson με τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες πρόκειται να μετεξελιχθούν σε πλήρες πρόγραμμα παραγωγής μέχρι το 2021 το αργότερο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της θρυλικής κατασκευάστριας εταιρεία μοτοσικλετών...



Η είδηση ​​έρχεται από τον αντιπρόεδρο παγκόσμιας ζήτησης της Harley-Davidson, Sean Cummings, ο οποίος δήλωσε στο Milwaukee Business Journal ότι έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών ετών, η φίρμα πρόκειται να ξεκινήσει ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής μοντέλων που τροφοδοτούνται από μπαταρία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, .

Ενώ η ιδέα μιας ηλεκτρικής Harley με κινητήρα που βουίζει αντί να φτύνει φωτιά και θειάφι από την εξάτμιση μπορεί να φαίνεται αντιφατική, η αλήθεια είναι πως η εταιρεία μοτοσικλετών με έδρα το Wisconsin έχει εργαστεί πάνω στους ηλεκτροκινούμενους δύο τροχούς αρκετά χρόνια τώρα. Μάλιστα, το 2014, η εταιρεία αποκάλυψε το LiveWire, ένα concept μοντέλο με ηλεκτρικό κινητήρα, ισχύος 74 ίππων. Η Harley ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διέθετε αυτονομία 50 μιλίων και επιτάχυνση 0-100 σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Από το ντεμπούτο του, το LiveWire έχει περιοδεύσει τον κόσμο σε μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων ώστε να ερευνηθεί το πώς αισθάνεται το κοινό για μια ηλεκτρική Harley-Davidson. Σ' αυτό το πλαίσιο το ηλεκτροκίνητο μοντέλο έκανε και μια εμφάνιση στην τελευταία ταινία των Εκδικητών Avengers: Age of Ultron. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της φίρμας, Keith Wandell, «η συγκεκριμένη καινοτομία είναι μέρος των σχεδίων επέκτασης της Harley σε νέα δημογραφικά group, αλλά και ο τρόπος να ανοίξει το δημιουργικό της βήμα με το βλέμμα στο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σεβόμαστε όλα όσα έχουν κάνει την εταιρεία μεγάλη τα τελευταία 111 χρόνια, αλλά δουλειά μας είναι να βεβαιωθούμε ότι η Harley-Davidson θα συνεχίσει να είναι μεγάλη για τα επόμενα 111 χρόνια».

Είτε το τελικό μοντέλο παραγωγής καταλήξει να ονομάζεται LiveWire είτε όχι, το timing δείχνει να είναι ιδανικό. Με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές -από την Porsche και τη Mercedes μέχρι την Tesla- να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διάθεση στην αγορά μιας συντροφιάς γρήγορων, διασκεδαστικών ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, ο κόσμος του 2021 θα πρέπει να είναι πανέτοιμος για μια απαστράπτουσα ηλεκτρική Harley-Davidson.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.