Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Βαρδινογιάννης για Mega: Είναι δεδομένο. Θα μείνουν χωρίς δουλειά...


Την πεποίθησή του ότι «θα δικαιωθεί» σχετικά με την άδεια του Star, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, εξέφρασε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδιονογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τη νομιμότητα χορήγησης τραπεζικών δανείων σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης...«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα» είπε ο επιχειρηματίας.

Ο Γ.Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι «εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού». Απέκλεισε το ενδεχόμενο «να εκπέμψουμε παράνομα», λέγοντας πως γίνονται «όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού».

«Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκ ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.Για το MEGA

Ερωτηθείς για το MEGA και τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση της Αννέτας Καββαδία: Ελπίζω να βρω χρόνο να σας ποστάρω ακριβές απόσπασμα των πρακτικών όταν θα τα έχω στην διάθεσή μου.

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ : Θα χαθούν θέσεις εργασίας και θα μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, είναι δεδομένο.
- ΚΑΒΒΑΔΙΑ - Δεν σας ενοχλεί που υπάρχουν εργαζόμενοι 5 μήνες απλήρωτοι;
- ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ :Με ενοχλεί και είναι λάθος αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο. Οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς του Μέγκα. Λάθος. Αν υπήρχε νομική φόρμουλα να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους να δοθούν άμεσα. Συντηρούν όχι μόνο οικογένειες αλλά και το ίδιο το κανάλι. Στο τέλος της ημέρας το κανάλι και περιουσία της τράπεζας… Οι εταιρίες είναι εταιρίες, θα έπρεπε να βρεθεί φόρμουλα να αποδεσμεύει λογαριασμούς που είναι για την μισθοδοσία…

Λίγο νωρίτερα ρωτήθηκε αν θα κάνει κινήσεις για υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99. Απάντησε περίπου αυτό:

-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ :Το Mega έχει διοίκηση, δεν γνωρίζω τις διαδικασίες. Μακάρι να υπήρχε σχέδιο να σωθεί. Δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα έχουμε άλλο κανάλι να βρούμε λύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.