Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο μυστικός χρηματοδότης πίσω από την offshore στην Αυγή - Κόλαση στην Βουλή


Η μεγάλη ένταση χαρακτηρίζει την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δημητρίου Στούμπου κυρίως λόγω της άρνησης του μάρτυρα να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την οφσόρ εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία έχει το 2,5% των μετοχών της εφημερίδας...



Ο κ. Στούμπος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων τόσο από τον κ. Τζαβάρα της Ν.Δ όσο και από τους κ.κ Κασιδιάρη της Χ.Α και Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ για να αποκαλύψει ποιοι βρίσκονται πίσω από την οφσόρ αρνήθηκε ωστόσο να τους αποκαλύψει υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που ορίζει ότι οι μετοχές εκδοτικών εγχειρημάτων πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένες αφορά μόνο στα εκδοτικά σχήματα που λαμβάνουν δημόσια έργα.

Ο κ. Στούμπος υποστήριξε ότι η κυπριακή εταιρεία αγόρασε μετοχές με δημόσια εγγραφή κατά την ανοικτή διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά την οποία η εφημερίδα δεν μπορούσε να αποκλείσει κανέναν.

Αρνήθηκε μάλιστα να απαντήσει κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εξομοιώσει την Αυγή με άλλους.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η επιβεβαιώση του κ. Στούμπου σε αναφορά του Κώστα Τζαβάρα της Νέας Δημοκρατίας ότι η Αυγή πήρε δάνειο 1,2 εκατομμυρίων ευρώ με εγγυητική επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επί της ουσίας εγγυήθηκε πως αν η Αυγή δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο θα το έκανε το κόμμα. “Αυτό στη νομική ονομάζεται επιστολή πατρωνίας. Είναι αδύνατον μια ελληνική εταιρεία με αυτά τα στοιχεία που είχε η Αυγή να έπαιρνε δάνειο αν δεν την είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο τριγωνικό μοντέλο “κόμμα-ΜΜΕ-τράπεζα το καθοριστικό ήταν η δήλωση πατρωνίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ σας” είπε ο κ. Τζαβάρας. “ Ο ισχυρός μέτοχος της εταιρείας μας εγγυήθηκε ότι σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα θα παρενέβαινε. Η τράπεζα γνωρίζοντας τη μετοχική σύνθεση ζήτησε την εγγύηση του ισχυρού μετόχου” απάντησε ο κ. Στούμπος.

Η απάντηση ωστόσο του κ. Στούμπου στην ερώτηση για τις εγγυήσεις πως αφ’ενός η εφημερίδα έβαλε ως εγγύηση τις εισπράξεις από την κυκλοφορία της εφημερίδας (1.500 φύλλα το καθημερινό και περίπου 5.000 ευρώ το κυριακάτικο) και ο ΣΥΡΙΖΑ δια της τεθλασμένης την κρατική επιχορήγηση προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

“Προκύπτει μείζον ζήτημα” είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε πως η κρατική επιχορήγηση έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις δηλαδή λειτουργικές ή εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και δεν μπορεί να διατεθεί για άλλους σκοπούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι άλλοι βουλευτές ερωτώντας τον κ. Στούμπο αν θεωρεί ότι αυτό είναι νόμιμο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αυγής να απαντά πως αυτό είναι αποδεκτό και νόμιμο προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει γενικώς σημαντικά ποσά στην Αυγή και ειδικά τα τελευταία χρόνια πάνω από 700.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα συζήτηση έχει γίνει και για τη διαφημιστική δαπάνη της Αυγής η οποία το 2015 επί ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.