Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Spiegel: To brexit θα κοστίζει στη Γερμανία 4,5 δισ. ευρώ το χρόνο


Εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δημοσιεύει το σημερινό Spiegel, υπολογίζει το συνολικό κόστος του Brexit σε 9 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020...
H έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κοστίσει, δηλαδή, ακριβά στη Γερμανία, όπως γράφει.

Επαπειλείται «η απώλεια του δεύτερου μεγαλύτερου συνεισφέροντος» στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανάλογη αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης της Γερμανίας, κατά την εκτίμηση των υπουργείου του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε. Η συμμετοχή της Γερμανίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό μετά το Brexit θα αυξηθεί στο 25%, αντί του 21% που είναι σήμερα. Κατά συνέπεια, «η αύξηση της γερμανικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. θα ανέλθει στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε μία χρονιά αντίστοιχα το 2019 και το 2020», αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό.

Οι υπολογισμοί στηρίζονται σε σημερινά δεδομένα και δεν συμπεριλαμβάνoυν «ενδεχόμενες αντισταθμιστικές καταβολές», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Ως τέτοιο παράδειγμα αναφέρονται στο έγγραφο οι πιθανές μελλοντικές εισφορές της Μ. Βρετανίας, τις οποίες θα πρέπει να καταβάλει η χώρα αυτή εάν θέλει να έχει πρόσβαση στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, στο έγγραφο αναφέρονται περικοπές στον κοινοτικό προϋπολογισμό ως δυνατότητα για τη διατήρηση της συνεισφοράς των χωρών της ΕΕ στα ίδια επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.