Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κουρής στην εξεταστική της Βουλής για τα "θαλασσοδάνεια": Δεν έκλεψα ποτέ το κράτος! [video]


Ως ένας συμπαθής ηλικιωμένος επιχειρηματίας εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουρής στην επιστροπής της Βουλής που πραγματοποιεί εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια...«Είμαι ο μόνος εκδότης που δεν έκλεψε το κράτος και το κράτος τον έχει ληστέψει και τον έκλεισε στη φυλακή. Από το 2000 και μετά που το πούλησα, δεν είχα καμία ανάμειξη στα δάνεια που πήρε το τηλεοπτικό κανάλι “ΑΛΤΕΡ”, ούτε και πως λειτουργούσε. Δεν ασχολήθηκα ξανά με αυτό. Εξουσιοδοτώ την Επιτροπή σας, να ελέγξει τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και αν σε οποιαδήποτε χώρα στο εξωτερικό βρει προσωπικό μου λογαριασμό, να το δεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου».

Αυτό δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Chanel», Γιώργος Κουρής, στην πολύωρη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από Τράπεζες, σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Κουρής χαρακτήρισε τον εαυτό του «έντιμο και καθαρό επιχειρηματία» που έβαλε, όπως είπε, 10 εκατ. δραχμές από την τσέπη του για το «ΑΛΤΕΡ» και έχει εξοφλήσει το δάνειο που είχε πάρει τότε από την Τράπεζα Πειραιώς.Υποστήριξε ότι μέχρι το 2000 που είχε ο ίδιος το «ΑΛΤΕΡ», το κανάλι ήταν βιώσιμο, ενώ επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κλείσιμό του και τα χρέη που δημιούργησε, στους άλλους τρεις μετόχους του καναλιού.

Ο κ. Κουρής, μίλησε για παιχνίδια που έκαναν οι τρεις άλλοι μέτοχοι του καναλιού στο Χρηματιστήριο και για εξωφρενικές αμοιβές που δίνονταν σε δημοσιογράφους, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη για το δάνειο, ύψους 534 εκατ. ευρώ, που πήρε το «ΑΛΤΕΡ» για την αγορά προγράμματος.

Ο κ. Κουρής ανέφερε ακόμα, ότι δεν είχε ιδέα, ούτε ασχολήθηκε, για τα δύο δάνεια, συνολικού ύψους 867 εκατ. ευρώ που πήρε το «ΑΛΤΕΡ», με εγγύηση την ταινιοθήκη του, από Τράπεζες, τονίζοντας ότι καμία Τράπεζα δεν τον είχε ενημερώσει, παρότι ήταν μέτοχος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.