Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Καταιγίδα πλειστηριασμών - 3.000 ακίνητα στο σφυρί με την υπογραφή Τσίπρα


Περί τις 600 εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας είναι προγραμματισμένες ώς το τέλος του έτους, ενώ το 2017 ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000...



Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στόχος των τραπεζών είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους κατά 8-9 δισ. ευρώ, ώς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Επιπλέον, τα πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται εν αναμονή της τροποποίησης, εντός Οκτωβρίου, του πτωχευτικού κώδικα, που θα τους επιτρέψει να εξυγιάνουν υπερδανεισμένες, αλλά υπό προϋποθέσεις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.

Στόχος των πρώτων πλειστηριασμών, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, όπως εξηγούν, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Πρόκειται για 2.000 περίπου κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.