Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Η Ε.Ε. τελειώνει την Μ. Βρετανία σε ένα χρόνο!


Δεν χωρίζουν απλά οι δρόμοι, αλλά οδηγείται στην απομόνωση και θα αντιμετωπίζεται ως τρίτη χώρα, κάτι που το έχουν αντιληφθεί ήδη οι Βρετανοί πολιτικοί, αλλά δεν ρίχνουν τον πολιτικό τους εγωισμό και οδεύουν προς τον όλεθρο...Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Κρις Γκρέιλινγκ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα περάσει από το κοινοβούλιο μεταξύ του Μαΐου του 2017 και του Μαΐου του 2018.

Παράλληλα, δήλωσε την επιθυμία του, να διατηρηθεί σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια λογική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα επιτρέπει τη συνέχιση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Ο Γκρέιλινγκ τόνισε επίσης την ανάγκη να δρομολογηθούν οι διαδικασίες της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ (Brexit), αξιολογώντας ως σωστές τις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που έθεσε το Μάρτιο του 2017, ως το χρονικό περιθώριο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Όπλισε η Τερέσα Μέι

Τα σχέδιά της να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 εντός των πρώτων μηνών του 2017, δημοσιοποίησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους Sunday Times υποστήριζε ότι το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως, σε νέες δηλώσεις της στο δίκτυο BBC υποστηρίζει πως η διαδικασία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Θα αναφέρω στ ον σημερινό λόγο μου (στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών) ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα αρχίσουν πριν από το τέλος Μαρτίου του 2017», ανέφερε η κα Μέι σε σημερινή συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC.

Όταν ερωτήθηκε πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «Θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι θέλει να προτείνει την άνοιξη του 2017 στο βρετανικό κοινοβούλιο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο η χώρα της εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα παρουσιάσει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε η Μέι υπογραμμίζοντας πως αυτό θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο νόμος δεν θα τεθεί πάντως σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.