Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οι ΗΠΑ στέλνουν άνθρωπο στον Άρη!


Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στα επόμενα...




15 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου «να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα» που θα μπορούν να συντηρούν τους αστροναύτες και ταυτόχρονα να τους μεταφέρουν σε μακρινές αποστολές στο διάστημα.

«Έχουμε θέσει έναν σαφή στόχο, ουσιαστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο διάστημα: να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030 και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του CNN.

Όπως ανέφερε, βασική φιλοδοξία είναι κάποια μέρα οι αστροναύτες να μπορούν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι έξι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Boeing και Lockheed Martin, έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν πρωτότυπα σκάφη.

Το άρθρο του Ομπάμα τιτλοφορείται «Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη», παραπέμποντας στην περίφημη φράση που είχε πει ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου 1969: «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.