Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ενισχύεται η συνεργασία Κίνας-Πορτογαλίας


Η Κίνα προτίθεται να ενθαρρύνει περισσότερες εταιρείες της να επενδύσουν στην Πορτογαλία σε τομείς όπως τα...




χρηματοοικονομικά, τις ασφάλειες, τις υπηρεσίες υγείας και τις υποδομές, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ στον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιου Κόστα, ο οποίος επισκέπτεται τον σινικό γίγαντα.

Αμφότερες οι χώρες χρειάζονται να εμβαθύνουν τη συνεργασία στις επενδύσεις και να εξερευνήσουν νέες αγορές, τόνισε ο Σι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ το κινεζικό ΥΠΕΞ.

Ο Σι επανέλαβε επίσης την στήριξη της Κίνας στη διαδικασία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Ο Κόστα θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και θα επισκεφθεί την πρώην πορτογαλική αποικία του Μακάου για να παραστεί σε συνέδριο συνεργασίας της Κίνας και των Λουζόφωνων χωρών (χωρών με επίσημη γλώσσα τα πορτογαλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.