Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο προβλέπουν φέτος οι φορείς


Αντίστροφη μέτρηση σήμερα για τις 15 Οκτωβρίου για την έναρξη διανομής του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο, αναμένεται...


 σαν ''μάννα εξ ουρανού'' τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους πρατηριούχους, οι οποίοι, αναμένουν και φέτος να υπάρξει ακόμα μειωμένη ζήτηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία αναμένεται, να ξεκινήσει μετά τα μέσα του Οκτωβρίου και το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν τα ίδια κριτήρια με πέρυσι για τους δικαιούχους, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη μείωση σε όσους θα το πάρουν, καθώς έχουν συντελεστεί μεγάλες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.
Όπως, δε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φέτος θα μοιραστούν 105 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν, όπως και φέτος, σε τρεις δόσεις.

Αν όντως διατηρηθούν τα περυσινά κριτήρια, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:
-άγαμοι φορολογούμενοι που έχουν ετήσια εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ,
-έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ,
-έγγαμοι με ένα παιδί, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ
-έγγαμοι με δύο παιδιά, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ,
-έγγαμοι με τρία παιδιά, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ,
-έγγαμοι με τέσσερα παιδιά, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, ζ) έγγαμοι με πέντε παιδιά, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ κ.λπ.
Το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται. Για κάθε περιοχή της χώρας θα ισχύει ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Το επίδομα θα χορηγείται για επιφάνεια κύριας κατοικίας έως 80 τ.μ. για τον άγαμο και έως 100 τ.μ. για τον έγγαμο δικαιούχο, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων.

Πρατηριούχοι: Στροφή του κόσμου σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης
Και ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες για το άνοιγμα της φόρμας, στα πρατήρια βενζίνης δεν περιμένουν και πολλά πράγματα από την φετινή ζήτηση, κρίνοντας από τα περυσινά δεδομένα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων Γ. Ασμάτογλου, η φετινή μείωση θα είναι πάνω από 20%, ενώ και το λίτρο θα φτάσει τα 92 λεπτά στην θήνα και τα 97 στην περιφέρεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΕΦΚ είναι φέτος αυξημένος κατά 50%.
Όπως εκτιμά ο κ. Ασμάτογλου, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα φέτος, με την αγοραστική δύναμη να είναι ακόμα πιο μειωμένη και τους πολίτες να στρέφονται όλο και περισσότερο σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.