Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δεν έχουν τελειωμό: Και νέες περικοπές στις συντάξεις!


Με νέες περικοπές συντάξεων και ανατροπές στο ασφαλιστικό έρχεται το 2017....



Μπορεί τα αναδρομικά για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων να παρακρατηθούν από τους συνταξιούχους σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ αρχής γενομένης από τις πληρωμές Νοεμβρίου, ωστόσο οι περικοπές δεν σταματούν εκεί.

Νέα μέτρα θα επιβληθούν το 2017 και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, αλλά και σε αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

• Κατάργηση του ΕΚΑΣ για επιπλέον 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1/1/2017 με βάση νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν στα τέλη Δεκεμβρίου.
• Δημιουργία από 1/1/2017 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το Ταμείο στο οποίο θα ενταχτούν 3,5 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι.
• Επιβολή διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών, νυν ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και διπλού χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
• Νέα μείωση κατά 152 εκατ. ευρώ της δαπάνης για επικουρικές συντάξεις σε νέους και υφιστάμενους συνταξιούχους.
• Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις για να προκύψει η προσωπική διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.