Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Το ΔΝΤ ζητάει από Τσακαλώτο συντάξεις και... απελευθέρωση των εργασιακών!


Οι εκ βάθρων αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και φορολογία αποτελούν τα «προαπαιτούμενα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας όπως επιθυμεί και το Βερολίνο....



Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, το Ταμείο απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Στο μεταξύ, στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, και εμμέσως πλην σαφώς ειδικά στο Βερολίνο, «πάσαρε» για ακόμη μια φορά την Παρασκευή την «καυτή πατάτα» της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Πιέρ Μοσκοβισί, επιχειρώντας να βγάλει την Κομισιόν από το κάδρο.

«Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα, χρειάζεται και το παράλληλο πρόγραμμα» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι το πρόγραμμα βοήθειας δεν βγαίνει.

«Το Ταμείο λέει ότι χρειάζεται μείωση και των σημερινών συντάξεων, όχι μόνο των μελλοντικών... Είναι παράλογο να θέλουμε να διατηρούμε συντάξεις 1.400 ευρώ κατ’ ελάχιστον εις βάρος των εργαζομένων, δεν μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους, πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι συντάξεις με τις εισφορές» τόνισε στον ΣΚΑΪ η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, νέοι διάλογοι από την κρίσιμη περίοδο διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται στο βιβλίο που περιέχει εκμυστηρεύσεις του γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ στους δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde.

Ο κ. Ολάντ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η Κριστίν Λαγκάρντ τάσσεται υπέρ του Grexit, καθώς η επικεφαλής του ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει με όλα όσα της επιβάλλονται με ένα τέτοιο χρέος. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν αναστολή της από την ζώνη του ευρώ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.