Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Στο εδώλιο ο Μαδούρο για εσχάτη προδοσία


Και στα δικά μας!....




Την έναρξη «πολιτικής και ποινικής» δίκης σε βάρος του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο ψήφισε η ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Βουλή, αυξάνοντας το πολιτικό «θερμόμετρο» στην λατινοαμερικανική χώρα.

Η Εθνοσυνέλευση διέταξε τον κ. Μαδούρο να εμφανιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη Τρίτη κατηγορούμενος ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, με τον «τσαβίστα» πρόεδρο να απαντά κατηγορώντας τους αντιπάλους του για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Παρά την απάντηση Μαδούρο πάντως, η ψήφος των βουλευτών δεν αναμένεται να έχει πραγματικό αντίκρισμα, αφού το φιλοκυβερνητικό Ανώτατο Δικαστήριο έχει κηρύξει άκυρη κάθε κοινοβουλευτική απόφαση έως ότου να αποσυρθούν ορισμένοι βουλευτές που κατηγορούνται για νοθεία.

Το στίγμα έδωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αριστόμπουλο Ιστουρίζ, ο οποίος σχολίασε ότι «νομικά η Εθνοσυνέλευση δεν υφίσταται».

Η κίνηση της αντιπολίτευσης στη Βουλή έρχεται λίγες ημέρες αφότου το εκλογικό συμβούλιο ανέστειλε τη συλλογή των υπογραφών που απαιτούνται για δημοψήφισμα αποπομπής του κ. Μαδούρο, καθυστέρηση που ουσιαστικά θέτει τέλος στις ελπίδες για πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να προκηρυχθούν μόνο αν το δημοψήφισμα γινόταν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από την προσπάθεια του πάπα Φραγκίσκου να μεσολαβήσει για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, δρομολογώντας διάλογο ανάμεσα στους τσαβίστας και τους αντιπάλους τους, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη αλλά και διαιρέσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από συμμαχία δυνάμεων με κοινό εχθρό τον κ. Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση και τριψήφιο πληθωρισμό, συνδυασμός που έχει συρρικνώσει την αγοραστική δύναμη μισθωτών και συνταξιούχων, που ζουν με σταθερά εισοδήματα. Σε δημοσκοπήσεις, πολλοί πολίτες δηλώνουν ότι αποφεύγουν ορισμένα γεύματα λόγω οικονομικής στενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.