Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Τρίτης


Η τελευταία μέρα του καλοκαιριού....




Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοανατολικά και πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη, οπότε και θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι όποιες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και απέ το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδας, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά μερί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασίας απέ 13 εις 26 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμός χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγος νέφωσης οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κύριος στα ορεινά θα σημειώσουν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τύπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείου 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς. Στην ‘Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμού. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά ισχυρές, και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασίας θα σημειώσει πτωση σε ολόκληρη τη χωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.