Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Τρίτης


Συννεφιά, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι. Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά...




Στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Ιωάννινα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα έιναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.