Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βελουχιώτης κάνει κουμάντο στην πυροσβεστική και... διορίζει Αρχηγούς; [ΦΩΤΟ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ PLANET-GREECE

Η αιχμηρή κουβέντα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τού απερχόμενου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Καρατζιά, στην τελετή παραλαβής - παράδοσης, για τον αξιωματικό της καρδιάς του, φούντωσε την εμφύλια διαμάχη, που υποβόσκει εδώ και καιρό στους κόλπους της Υπηρεσίας...




Λίγο πριν ο απερχόμενος Αρχηγός του ΠΣ παραδώσει στον διάδοχό του, Βασίλειο Καπέλιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πέταξε βόμβα μεγατόνων, για όσα συμβαίνουν στον εσωτερικό της Πυροσβεστικής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Στρατηγό της καρδιάς μου για όσα έκανε για μένα..." είπε εμφανώς συγκινημένος, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, αφήνοντας άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα. Κι αμέσως όλοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το όνομα του... Άρη Βελουχιώτη! Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, αυτή η κουβέντα του κου Καρατζιά περί "αξιωματικού της καρδιάς του" ήταν ειρωνική αιχμή για τον "Βελουχιώτη", τον οποίο υπέδειξε ως τον άνθρωπο που παρασκηνιακά έπεισε τον Νίκο Τόσκα να τον αποστρατεύσει.


Στους κόλπους του πυροσβεστικού σώματος, βέβαια, είναι γνωστό ότι ως Βελουχιώτη αποκαλούν τον αρχιπύραρχο Γιάννη Ζάχο, που υπηρετεί στο Αρχηγείο του Π.Σ. ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Είναι ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που... "πιο ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις", λένε, εξαιτίας των αναρτήσεών του στα Social Media! Αυτό είναι το προφίλ του στο Twitter:


Σύμφωνα με την έντονη φημολογία ανάμεσα στους Αξιωματικούς του ΠΣ, ο κος Ζάχος φέρεται να πίεζε εδώ και καιρό για την απομάκρυνση του έμπειρου αξιωματικού του Σώματος, Νίκο Τσόγκα, από το γραφείο Τύπου. Με απόφαση όμως του ίδιου του κου Καρατζιά είχε παραμείνει ο κος Τσόγκας στην θέση του, με την δικαιολογία της αντιπυρικής περιόδου. Και μόλις αυτή τελείωσε, τον μετέθεσαν (τυχαία;) για τον 8ο Σταθμό, στο Ελληνικό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο "Βελουχιώτης" ήταν αυτός που "έφαγε" τελικά τον Καρατζιά και εισηγήθηκε για νέο αρχηγό τον κο Καπέλιο.

Πώς αυτοσυστήνεται, όμως, ο κος Ζάχος στο ευρύ κοινό, μέσω του Twitter; Ας δούμε μερικές από τις αναρτήσεις του:





Όμως, το θέμα έχει κι άλλο ψωμί. Ο "κόκκινος αξιωματικός" φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής και μίας άλλης εμφύλιας διαμάχης. Είναι ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος που σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο στις 23 Σεπτεμβρίου έκανε λόγο για «λαμόγια» και διαπλοκή κατονομάζοντας τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Καπάκη, που ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, τον κάλεσε σε απολογία !
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκης αναφέρει:

«Μετά και τη σημερινή επώνυμη συκοφαντική, αναληθή, εξυβριστική και περιέχουσα προσβολές κατά της προσωπικότητάς μου ανάρτηση του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Ζάχου, σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον του για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, αλλά και για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αλήθειας».

Ο κ. Καπάκης εμφανίζεται οργισμένος γιατί ο αρχιπύραρχος Γιάννης Ζάχος, που υπηρετεί στο Αρχηγείο του Π.Σ. ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, στην ανάρτησή του υπερασπίζεται τον παραιτηθέντα αρχηγό, κάνει λόγο για διαπλοκή «πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΠΠ, μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής» και υπογραμμίζει ότι «τα λαμόγια βρίθουν», κάτι που τον προσβάλει προσωπικά.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτό το κείμενο φέρεται όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, θα καλέσει σε γραπτή απολογία τον αρχιπύραρχο, ζητώντας του να αιτιολογήσει αυτά που ισχυρίζεται. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό έχει γίνει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρατζιάς, υπέβαλε την παραίτησή του στον κ. Τόσκα, μετά από διαφωνία μαζί του για το θέμα του βαθμολογίου αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τότε ο κος Ζάχος είχε απαντήσει, πάλι μέσω διαδικτύου, αναφέροντας:

"Αυτό κύριοι των έγκυρων ρεπορτάζ είναι η δική σας εκδοχή για το λόγο παραίτησης του Αρχηγού, όπως σας τον έχουν σερβίρει γνωστά παράκεντρα. Οι πραγματικές αιτίες αναδεικνύονται στο κείμενο της επιστολής παραίτησης αν διαβαστεί αμερόληπτα. Αφενός αναδεικνύουν το ήθος και την αταλάντευτη προσήλωση αυτού του Αρχηγού να υπηρετεί αξίες, κάτι που για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι άγνωστο, όντας εθισμένο σε αρχηγούς μαριονέττες, γλείφτες και οσφυοκάμπτες. Αφετέρου αδιαμφησβήτητα στηλιτεύει τη διαπλοκή πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΠΠ ,μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής, και λόγω βλακείας, με κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα που χρησιμοποιούν διαχρονικά το Πυροσβεστικό Σώμα να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού, ακόμα κι αυτή την ύστατη ώρα της οικονομικής τραγικότητας. Τα λαμόγια βρίθουν. Οι δημοσιογραφικές σας έρευνες όμως ποτέ δεν στράφηκαν προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο ανένδοτος κατά της διαπλοκής συνεχίζεται. Τα παρτάλια στο Πυροσβεστικό Σώμα, είτε υπηρεσιακά είτε πολιτικά θα εξαφανισθούν. Οψόμεθα.
Ευχαριστώ για τη δημοσίευση του σχολίου
Γιάννης Ζάχος"

Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο τα κουτσομπολιά και οι καταγγελίες ευσταθούν. Όμως, πλέον στην πυροσβεστική υπάρχει ένα αρρωστημένο κλίμα και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.