Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Κυριακής


Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας...



Χαλάει ο καιρός ξανά από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά με βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν το βράδυ να βρέξει. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερέα και την Ήπειρο και το βράδυ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα βορειοτέρα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.