Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ιερώνυμος: Την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε


Επίθεση στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της σε πολύ σημαντικά ζητήματα, εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε ομιλία...


 του από τη Λιβαδειά τη Δευτέρα το βράδυ.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα των θρησκευτικών και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να το υποβαθμίσει, λέγοντας πως «μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση που βιώνουν τα κόμματα επισημαίνοντας ότι «έχουμε κουραστεί από λόγια από όλες τις πλευρές, μας λείπει ο λόγος. Ήρθε η εποχή που πρέπει να σκεφτούμε. Είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε. Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα; γιατί ψάχνοντας κανείς βρίσκει ανθρώπους άγιους σε όλους τους χώρους παντού που δεν έχουνε σφραγίδα, αυτούς πρέπει να τους βρούμε».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, καλώντας τους έλληνες να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έφτασαν στον τόπο μας γιατί η πατρίδα τους βομβαρδίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.