Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποσύρεται η (ν)τροπολογία Παππά για ξαφνικό λουκέτο στα κανάλια!


Όλα στον... αέρα για τις τηλεοπτικές άδειες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...




του Planet-Greece αποσύρεται η τροπολογία του Νίκου Παππά για το κλείσιμο των καναλιών, ύστερα από παρέμβαση του Νίκου Βούτση για προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις Παππά, πριν λίγο:



Νωρίτερα, σήμερα, ο Νίκος Παππάς κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει πως σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν.

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
(α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων".

  • Σύμφωνα με την τροπολογία επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτημένους παρόχους και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση, και μετάδοση προγραμμάτων.
  • Οι κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ (σήμερα επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ).
  • Με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.
  • Σε αντικατάσταση της παραγράφου 6 του άρθρου 14 του νόμου 4339/2015, επιτρέπεται η δικτύωση παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας με έναν πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας μετά από ειδική άδεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο οποίο οφείλουν να υποβάλουν αντίγραφο της συμφωνίας. Οι πάροχοι θα μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου που δικτυώνονται για τρεις ώρες ημερησίως και με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάζονται διακριτοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου.
  • Δαπάνες που αφορούν οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις από μη αδειοδοτημένους παρόχους θα προστίθενται στις περιπτώσεις μη εκπιπτομένων επιχειρηματικών δαπανών του άρθρου 23 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Επίσης, από 1/1/2017 η τιμολόγηση των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια θα διενεργείται αποκλειστικά με τιμολόγιο του Μέσου που θα αναμεταδίδει τη διαφήμιση ή τη χορηγία προς τον διαφημιζόμενο.
  • Όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.

Αναλυτικά, όλη η τροπολογία Παππά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.