Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Τσακαλώτος: Δεν εννοώ GREXIT... (δεν είναι αυτό που νομίζετε)!


Διάψευση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπονόησε Grexit...Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Eυκλείδης Τσακαλώτος, στη σημερινή συζήτηση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος και την απομείωσή του, υπονόησε ότι τίθεται θέμα για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει:

«Ο υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σ’ αυτή την Ευρωζώνη»».

Οπως σημειώνει «αυτό που θέτει, και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης –δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ». Καταλήγει δε το ΥΠΟΙΚ ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, άλλωστε, το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του».

Η επίμαχη φράση Τσακαλώτου

Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής τόνισε ότι υπάρχει και το ερώτημα «αν είναι συμβατή αυτή η Ευρωζώνη, ακόμη κι αν βοηθηθεί η Ελλάδα, με τα τόσο μεγάλα χρέη σε τόσες πολλές χώρες, μερικές χώρες να έχουν τόσο μεγάλο χρέος και μερικές να μην έχουν». Πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό αυτό» και δήλωσε ότι του κάνει εντύπωση που δεν είναι γνωστές οι απόψεις της αντιπολίτευσης για το ευρωπαϊκό χρέος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.