Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων του Reuters για την Yahoo: Σκανάριζε τα mails για λογαριασμό της CIA!


Νέο σκάνδαλο μεγατόνων, το οποίο αν αποδειχθεί θα πρόκειται για σαφή παραβίαση προσωπικών δεδομένων και αναμένεται να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις...




φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Yahoo δημιούργησε κρυφά ένα λογισμικό, μέσω του οποίου θέτει στη διάθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία των πελατών του.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πηγές «εκ των έσω», ήτοι «ανθρώπων που γνωρίζουν καλά». Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, το λογισμικό «σκανάρει» όλα τα e-mails και «αναφέρει» στη μυστική υπηρεσία και το FBI όλα όσα θεωρούνται ύποπτα ή «ενδιαφέροντα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς αναζητούν οι αμερικανικές υπηρεσίες, μόνο το ότι ζήτησαν τις πληροφορίες από την κεντρική διοίκηση της Yahoo.

Αντιδρώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο νυν υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook και μέχρι πρότινος υπεύθυνος ασφαλείας της Yahoo, Άλεξ Στάμος, αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η Yahoo είναι μία νόμιμη εταιρεία, η οποία υπακούει στους νόμους των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.