Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΙΔΟΥ: Η επιστολή - κοροϊδία του Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους [ΦΩΤΟ & video]


Μονο οι μειώσεις, χωρίς... εξηγήσεις περιγράφονται στο «ραβασάκι» που έστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στους συνταξιούχους για να αιτιολογήσει τις περικοπές στις επικουρικές. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίοι θα επιστραφούν τα αναδρομικά...



Η επιστολή αναφέρει  ότι η επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές, δεν μειώθηκαν οι κύριες πλην των υψηλών άνω των 2000 ευρώ  και έμειναν στο απυρόβλητο οι συνταξιούχοι που έχουν μηνιαίο εισόδημα από κύρια και επικουρική σύνταξη έως 1300 ευρώ . Σημειώνει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση το άθροισμα της κύριας και επικουρικής , μετά τη μείωση δε μπορεί να είναι κάτω από 1300 ευρώ.

Παρακάτω φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είχε ήπια αναπροσαρμογή. Δηλαδή εισέπραττε επικουρική 425,40 ευρώ ,η οποία μειώθηκε στα 397,92.  Μείωση 27 ευρώ. Ωστόσο μετά τη μείωση, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξής του «έπεφτε» κάτω από τα 1300 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, η σύνταξη δεν μειώνεται, αλλά διατηρείται προσωπική διαφορά ύψους 182 ευρώ.
Πάντως στην επιστολή δεν αναφέρεται ο τρόπος επανυπολογισμού από τον οποίο προέκυψε το νέο μειωμένο ποσό της επικουρικής σύνταξης.
Η αποστολή  των σημειωμάτων θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες αφού τα ΕΛΤΑ διαβεβαίωσαν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν 80.000 σημειώματα την ημέρα.

Δείτε την επιστολή :






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.