Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Σχέδιο οριστικής διαγραφής 50% των χρεών σε τράπεζες, εφορίες, ταμεία


Ακόμα και διαγραφή 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές περιλαμβάνει το σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και δανειστές στα πλαίσια της συζήτησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό...Σύμφωνα με το Έθνος οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ελαφρύνει το βραχνά των χρεών σε 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η πρόταση για τη διαγραφή έως και 50% προήλθε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα τεχνικά κλιμάκια και υπήρξε αντικείμενο συζήτησης στην τετράωρη συνάντηση της Τετάρτης στο Χίλτον που έληξε χωρίς συμφωνία αλλά μόνο με την αίσθηση της προσέγγισης.

«Έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές μετά τη λήξη της συνάντησης.

Κατά το Έθνος οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να έχουν συνάντηση για το θέμα και με τις τράπεζες καθώς υπάρχει ένα ζήτημα αν η διαγραφή θα γίνεται υπολογίζοντας το χρέος από το αρχικό κεφάλαιο ή μόνο το χρέος που προκύπτει από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.