Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Αυτό είναι το χάρισμα που κάνει τους άντρες ακαταμάχητους στις γυναίκες


Ναι, υπάρχει χάρισμα που κάνει τους άνδρες ακαταμάχητους και δεν είναι... ανατομικό!...



Την επιστημονική απόδειξη ότι τελικά στις γυναίκες αρέσει όντως να... «παραμυθιάζονται» προσφέρει μια καινούργια έρευνα, τα ευρήματα της οποίας δείχνουν ότι οι άνδρες με καλή αφηγηματική ικανότητα είναι πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, διεξάγοντας μάλιστα μια σειρά πειραμάτων με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών και των δύο φύλων, το ταλέντο στην αφήγηση ιστοριών (αληθινών και... μη) κάνει τους άνδρες πραγματικά ακαταμάχητους στις γυναίκες.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι, ενώ οι γυναίκες φαίνονται να έλκονται ιδιαίτερα από αυτό το χαρακτηριστικό, οι άνδρες δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αφηγηματική ικανότητα των πιθανών συντρόφων τους.

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι το εν λόγω ταλέντο στην αφήγηση καθιστά έναν άνδρα όχι μόνο πιο δημοφιλή (πράγμα αναμενόμενο) αλλά και καλύτερο ηγέτη, ενώ φαίνεται να ενισχύει το status του στην κοινωνία. Ο λόγος; «Η γλαφυρότητα έχει συνδεθεί παραδοσιακά και ιστορικά με την ικανότητά ενός ανθρώπου να πείθει τους γύρω του και να πετυχαίνει τους στόχους του» δύο χαρακτηριστικά που φαίνονται τελικά να μετράνε περισσότερο για το ασθενές φύλο απ' ό,τι η εξωτερική εμφάνιση ενός άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.