Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η ανάκριση του Ασάνζ


Η γενική εισαγγελέας της Σουηδίας Ίνγκριντ Ίσγκρεν έφθασε σήμερα στην πρεσβεία του...


 Ισημερινού στο Λονδίνο για να ανακρίνει τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks που κατηγορείται για βιασμό στη Σουηδία, όπως δήλωσε φωτογράφος του Reuters που βρέθηκε επί τόπου.
Ο Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν. Χθες Δευτέρα ξεκίνησε να ανακρίνεται από τους εισαγγελείς στην πρεσβεία.
Ο Ασάνζ, που εξόργισε τις ΗΠΑ δημοσιοποιώντας χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα, κατέφυγε στην πρεσβεία καθώς φοβόταν ότι αν οι βρετανικές αρχές συμφωνούσαν να τον εκδώσουν στη Σουηδία, υπήρχε ο κίνδυνος η Στοκχόλμη να τον παραδώσει με τη σειρά της στην Ουάσινγκτον και να καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη σε πολυετή κάθειρξη.
Η κατάθεσή του ενδέχεται να παραταθεί και για τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.