Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση του φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων [πίνακας]


Ενεργοποιείται, απ’ ό,τι φαίνεται, ο φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, καθώς στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται έσοδα ύψους 24 εκατ. ευρώ...



Ο φόρος ήταν παγωμένος τα τελευταία δύο χρόνια και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το πάγωμα θα παραταθεί και για το 2017.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προέβλεψαν την είσπραξη των 24 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, όποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα φανεί αν η διάδοχος του κ. Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου θα προχωρήσει τελιθκά στην επιβολή του φόρου ή αν θα καταθέσει ρύθμιση για το νέο πάγωμα αφήνοντας τρύπα 24 εκατ. Ευρώ στον προϋπολογισμό.


Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας βαραίνει τον πωλητή και υπολογίζεται με συντελεστή 15% επί της διαφοράς της τιμής πώλησης ακινήτου και της τιμής κτήσης.
Η διαφορά που προκύπτει, μετά από κάποια απομείωση, ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου, φορολογείται με συντελεστή 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.