Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωστή Στεφανόπουλο


Πανελλήνια θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος άφησε χθες...


 σε ηλικία 90 ετών την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει με ανακοίνωσεις τα συλληπητήριά του αναφερόμενος σε έναν πολιτικό που σφράγισε με το ήθος του την πολιτική, έχοντας πάντα γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Από τις ανακοινώσεις των κομμάτων δεν λείπουν οι αναφορές στην πολιτική του διαδρομή που αποτελεί πολιτική παρακαθήκη, στην εντιμότητα και την ακεραιότητά του.

Αλέξης Τσίπρας
«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο του λογαριασμό του στο Twitter.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.
Κατά τη μακρά πολιτική του πορεία, ο Κ. Στεφανόπουλος διακρίθηκε για τη σεμνότητα και την εντιμότητά του. Η δεκαετής θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας υπήρξε εξόχως τιμητική για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας, καθώς ο Κ. Στεφανόπουλος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με απόλυτο σεβασμό και υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Προκόπης Παυλόπουλος
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του».

ΑΝ.ΕΛ
«Σήμερα, στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπερμάχου Στρατηγού, το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη, τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο».

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Νίκος Βούτσης
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθύτατη συγκίνησή μου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό. Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του, αλλά και της σεμνότητας και απλότητας που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δημήτρης Κουτσούμπας
«Για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το Ποτάμι
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που εξύψωσαν την έννοια της πολιτικής. Απέφυγε το λαϊκισμό, σε εποχές που αυτός κυριαρχούσε. Επέλεξε δύσκολους δρόμους κι ας ήξερε ότι θα έχουν πολιτικό κόστος. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την άψογη θεσμική λειτουργία του συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους του θεσμού και η προσφορά του εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Σε εποχές που η πολιτική απαξιώνεται, το παράδειγμά του ας αποτελέσει οδηγό για το είδος του πολιτικού που έχει ανάγκη η χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στους ανθρώπους του και την οικογένειά του».

Ένωση Κεντρώων
«Ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ανήκει στη γενιά των παλαιών και τίμιων πολιτικών, που αρχίζουν στις ημέρες μας να σπανίζουν. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Υπουργείο Εξωτερικών
«Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός που ενσάρκωσε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα, υπηρετώντας την Ελλάδα με σεμνότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας πάντοτε ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας.
Από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, υπήρξε η δημοκρατική φωνή της Ελλάδας διεθνώς. Μια φωνή αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας που εξέφρασε και ένωσε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου εκφράζουν την οδύνη τους, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους του».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τίμησε τον θεσμό με το ήθος, την εντιμότητα και την σοβαρότητα του. Επιδίωξη του ήταν να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Επεδίωκε την συνεννόηση και την ενότητα».

Ελληνική Λύση
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας άξιος πολίτης και πολιτικός. Θα παραμείνει στην μνήμη των Ελλήνων ως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ''προστάτευσε'' το κύρος του θεσμού με την στάση και τις ενέργειές του. Παρά τα όποια λάθη έκανε όπως στις περιπτώσεις ''Τσενάι'' και ''ταυτοτήτων'' που θα τα κρίνει η ιστορία, κανείς δεν αμφισβητεί την εντιμότητα και την προσφορά του στο έθνος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους ανθρώπους του και στην οικογένεια του».

Νίκος Αναστασιάδης
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας καθ΄ όλη την πορεία ενάσκησης των πολιτικών και πολιτειακών του καθηκόντων».

Κώστας Σημίτης
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια. Παρά τη διαφορετική πολιτική μας προέλευση, συνεργαστήκαμε παραγωγικά σε όλα τα θέματα και αναπτύξαμε μια δημιουργική σχέση και φιλία. Λυπούμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην κηδεία ενός σπουδαίου πολιτικού και ανθρώπου που εκτιμούσα ιδιαίτερα. Θα απουσιάζω στο εξωτερικό».

Κωνσταντίνος Καραμανλής
«Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Τον αποχαιρετούμε με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στον Τόπο».

Απόστολος Κατσιφάρας
«Έφυγε από κοντά μας ένας έντιμος αγωνιστής του δημόσιου βίου, ένας ξεχωριστός πολιτικός, ένας σεβαστός και ευγενής συμπολίτης μας. Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο αγαπητός μας Πρόεδρος, έχοντας υψηλό όραμα για την πατρίδα μας, ξεχώριζε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά του. Με παιδεία και πολιτικές αρχές, σε κρίσιμες στιγμές δε δίσταζε να πει την γνώμη του, ακόμα κι αν δεν ήταν αρεστή. Προσέφερε με εντιμότητα, σεμνότητα και μαχητικότητα και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από την κοινωνία, αποδεικνύοντας πως υπήρξε πάνω από όλα εξαίρετος άνθρωπος. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.