Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μαρόκο: Εκπομπή δίνει οδηγίες πώς να καλύψει μια γυναίκα τα σημάδια της κακοποίησης με μέικ απ!


Δυο μόλις μέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε...


 μια εκπομπή της κρατικής τηλεόραση στο Μαρόκο πρόβαλαν τρόπους για να μπορούν οι γυναίκες με το μακιγιάζ να κρύβουν τα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας!
Το απόσπασμα προβλήθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα Sabahiyat, στο Κανάλι 2Μ και έδειχνε μια επαγγελματία να παρουσιάζει την τεχνική της στη συγκάλυψη των σημαδιών ξυλοδαρμού ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε παρουσιάστηκε με μώλωπες και πρηξίματα για τις ανάγκες της επίδειξης.
«Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε με την καθημερινή σας ζωή», είπε στο τέλος η παρουσιάστρια. Το βίντεο προβλήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από.
Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο η οργή του κόσμου ξεχείλισε και πάρα πολλές γυναίκες, κυρίως, άσκησαν πολύ σκληρη κριτική στο κανάλι μέσω των sοcialmedia. Μια αναφορά που υπογράφεται από εκατοντάδες γυναίκες απαιτεί για μια δημόσια απολογία και κυρώσεις εναντίον του σταθμού.
Το κανάλι αφαίρεσε στη συνέχεια το επίμαχο απόσπασμα από την ιστοσελίδα του, αλλά το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο σταθμός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε και ζητούσε συγγνώμη για την προβολή του βίντεο. Παράλληλα ανέφερε πως σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και καταδικάζει τη βία ενώ έκανε λόγο για λάθος κρίση που επέτρεψε την προβολή του αποσπάσματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.